Zo maak je jouw geboortekaartje echt uniek!

Een geboortekaartje is natuurlijk altijd uniek: de naam van jouw baby staat erop, de geboortedatum en natuurlijk het geboortegewicht, de gegevens van jullie (ouders) en wellicht nog andere broertjes en zusjes. Maar meestal is het ontwerp van de geboortekaart wel een ontwerp dat door meerdere mensen gebruikt kan worden. Wil je je geboortekaartje nu nog unieker maken? Dan heb ik een leuke tip voor je!

Ontwerp een stempel

Je kunt dus zelf een stempel maken, hoe leuk is dat?! Het gaat dan om een gepersonaliseerde stempel die je kunt gebruiken op geboortekaartjes (en natuurlijk op nog veel meer items). Er zijn verschillende soorten stempels, daar kom ik zo nog even op terug. Wanneer je je stempel gaat ontwerpen, ga dan eerst eens brainstormen wát je precies als stempel zou willen. Misschien vind je het wel een mooi idee om een stempel te laten maken van de geboortebloem van je kind. Wist je al dat iedere maand een eigen geboortebloem heeft? Zo is de maand maart een gele narcis, juni een roos en oktober de cosmea en de goudsbloem. Je kunt online gemakkelijk opzoeken welke bloem bij jouw geboortemaand hoort. Je kunt dan vervolgens een stempel ontwerpen en op alle geboortekaartjes deze speciale bloem stempelen. Natuurlijk zijn er ook nog tig andere mogelijkheden. Denk aan de initialen van de baby, de naam en geboortedatum van de baby, enzovoorts.

Soorten stempels

Er zijn verschillende soorten stempels waar je uit kunt kiezen.

1. De automatische stempel

Om te beginnen een automatische stempel. Dit is een stempel die je ook vaak op kantoren ziet. Je hoeft ze niet eerst in de inkt te drukken voordat je de stempel gaat zetten, ze zijn namelijk automatisch al geladen met inkt. Deze stempel is ideaal als je heel veel geboortekaartjes moet stempelen, want dan gaan het lekker snel. Daarnaast kun je een mooi breed oppervlakte ontwerpen, dus als je wat meer tekst kwijt wil dan is deze stempel een goede keuze.

2. Textielstempel

Deze is waarschijnlijk wat minder van toepassing als je op zoek bent naar een geboortekaart stempel, want de textielstempel is natuurlijk speciaal ontworpen voor textiel. Een hele fijne optie voor bijvoorbeeld kinderkleding die je graag wil kenmerken met een stempel, zodat je het makkelijk terug kan vinden. Je moest eens weten hoeveel kleding er blijft liggen in gymzalen en op scholen!

3. De houten stempel

De kans is groot dat deze stempel het meest geschikt is voor jou, indien je zoekt naar een stempel voor je geboortekaartjes. Houten stempels heb je in meerdere vormen: denk aan rond, vierkant en rechthoekig. Voor de stempel kun je je eigen ontwerp maken. Je kunt er echt alle kanten mee op, dus bedenk goed wat jij mooi vindt om te stempelen op de geboortekaart. Je kunt ook verschillende inktkleuren kiezen, dus ook daar moet je nog even over nadenken. Kijk hierbij goed welke kleur past bij jouw geboortekaartje. Niet alleen heb je een mooie stempel voor op de geboortekaartjes, het is ook nog eens een heel mooi aandenken om de stempel zelf te bewaren voor later.
Geboortekaartjes maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een geboortekaartje van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je geboortekaart je met een eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je geboortekaartje