Geboortekaartjes sturen in Nederland

Geboortekaartjes vormen 1 van de leukste en 1 van de grootste kaartenstromen bij Kaartje2go. Het versturen van een geboortekaartje bestaat helemaal nog niet zolang.

Achtergrond van ons geboortekaartje

Het versturen van geboortekaartjes is in Nederland en andere landen nog niet zo lang populair. In Nederland is het ‘pas’ algemeen gebruik sinds 1950. Het begon zo rond 1850 met het versturen van geboortebrieven. De geboortebrieven kregen in de loop der tijd een wat versiering en zo kwam het dat net voor de 2e wereldoorlog de eerste geboorte kaarten werden verstuurd. Geboortekaartjes werden in de jaren ’40 en ’50 alleen verstuurd door de welgestelde mensen.

Trendontwikkeling geboorte kaarten

Die eerste geboorte kaartjen zagen er nog behoorlijk simpel uit: gewoon wit, met alleen de naam van het kind en de ouders erop. Als je verzamelingen van geboortekaartjes bekijkt, zie je een opvallende trend in de ontwikkeling van de geboorte aankondigingen: eerst zwart-witplaatjes  (jaren ’60) en in de jaren daarna gekleurde afbeeldingen en ook gedichtjes.

Ook de teksten zie je in de loop van de jaren veranderen. Van behoorlijk formeel en weinig tekst (alleen Naam en achternaam) naar steeds meer gegevens (gewicht, tijdstip) en zelfs geboortegedichtjes.

Na 2000 – als de digitale fotografie algemeen wordt – zien we kaartjes met foto’s en ook steeds meer zelf op de computer ontworpen kaartjes verschijnen.

En Kaartje2go was 1 van de eerste online kaartenservices waar bezoekers hun eigen geboortekaart kunnen ontwerpen.

Ouders maken hun geboortekaart bij Kaartje2go OMDAT:

* Kaartje2go de meeste ontwerpvrijheid biedt voor geboortekaartjes

* De kwaliteit het mooist is

* De prijzen heel scherp zijn. Vergeleken met andere sites scheelt je dit zo tientallen euros!

Je wilt natuurlijk het beste voor je kindje, en als dat gecombineerd kan worden met een besparing van een paar tientjes is dat een mooie start. (zie ook de prijzen pagina!)
Geboortekaartjes maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een geboortekaartje van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je geboortekaart je met een eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je geboortekaartje