Geboortekaartjes top 10

De Sociale Verzekeringsbank maakt elk jaar een overzicht van de meest gekozen namen voor babys. En het overzicht van babynamen is waterdicht, want elk kindje dat op het gemeentehuis wordt aangegeven, verschijnt in hun overzicht. Maar liefst 180.000 babys werden er geboren in 2010. De top 10 namen van jongens in 2010 vind je hieronder, met een voorbeeld van een geboortekaartje van Kaartje2go erbij:

1. Geboortekaartje met Sem

Sem is de meest populaire jongensnaam in 2010. Maar liefst 859 ouders noemden hun kindje Sem. In 2009 stond Sem nog op de 2e positie in de lijst. Het geboortekaartje van Sem vind je onder de geboortekaartjes voor jongens.

2. Geboortekaartje met Lucas

En Lucas staat op nummer 2. Vorig jaar nog nummer 3. Nu dus 1 positie omhoog gegaan.Gewoonlijk verklaard als een verkorting van Lucanus, dit betekent ‘afkomstig uit Lucanië (Zuid-Italië)’; Naam van de derde evangelist en schrijver van de Handelingen der Apostelen, in Kolossenzen 4,14 ‘de geliefde geneesheer’ genoemd; Hij begeleidde Paulus op verschillende zendingsreizen;

Het geboortekaartje van Lucas is gemaakt met eigen foto. En daaromheen is een vrolijk kader gezet door de ouders.

3. Geboortekaartje met Milan

De naam Milan wordt elk jaar meer populair. In 2009 nog op positie 8, nu al op 3! Het is een Slavische naam; Het is een verkorting van Miloslaw, uit milu ‘lief’ en -slav, -slava ‘roem’; Komt voor in voormalig Tsjechoslowakije en Joegoslavië;

4. Geboortekaartje met Daan

Daan is al langere tijd een populaire jongensnaam in Nederland. Vorig jaar nog nummer 1. Nu goed voor een 4e plek. Het geboorte kaartje van Daan vind je hier.

5 Geboortekaartje met Jayden

Jayden is stabiel op nummer 5 gebleven. De naam is over komen waaien uit Amerika, en erg populair in Nederland geworden.

6. Geboortekaartje met Tim

De naam Tim is een verkorting van Timotheus. Al jaren in de top van babynamen in Nederland. Het babykaartje in mooi blauw kun je zelf helemaal aanpassen naar eigen wens. Je kunt aan de binnenkant bijvoorbeeld een foto toevoegen van je kindje.

7. Geboortekaartje met Levi

De naam Levi is zeker populair geworden. Vorig jaar nog ver buiten de top 10 van babynamen, nu op nummer 7. De naam betekent in het Hebreeuws ‘zich aansluitend, aanhankelijkheid’. Het is de naam van de derde zoon van Jakob en Lea, stamvader van de Levieten; Ook de apostel Mattheüs heette oorspronkelijk Levi (de tollenaar); In joodse kringen is de naam in gebruik, maar ook daarbuiten snel populair geworden! Het voorbeeld babykaartje is heerlijk van eenvoud, en toch heel krachtig. Je vind de kaart met voorbeeldnaam Teun hier. Je kunt alles nog aanpassen aan de kaart!

8. Geboortekaartje met Thomas

Iedereen kent de naam Thomas. Volgens Eusebius was de naam van de discipel eigenlijk Juda of Judas; Thomas was een bijnaam om hem te onderscheiden van de andere met dezelfde naam; Hij was de latere apostel en werd de ‘ongelovige Thomas’ genoemd omdat hij aanvankelijk niet wilde geloven in de opstanding van Jezus.

9. Geboortekaartje met Thijs

Thijs is een echte Nederlandse naam. De kaart die je hierboven ziet kun je eenvoudig zelf aanpassen. Je kunt zo je eigen foto toevoegen. Mocht je geen zwart-wit foto van je kindje hebben, dan kun je via www.kaartje2go.nl/fotostudio zo een kleurenfoto veranderen in zwart wit.

10. Geboortkaartje met Jesse

Jesse was in de afgelopen jaren een erg populaire naam. De naam lijkt nu wat af te nemen in de lijsten. IN 2007 stond Jesse nog op nummer 4. Het is een Friese naam; De naam is via Iese uit Ese ontstaan; Als bijbelse naam is Jesse de vorm in de Vulgaat van Isaï.

Hierboven zie je dus een leuk overzicht van geboortekaartjes met de meest populaire jongensnamen van 2010. In een volgend bericht gaan we in op geboortekaarten en namen van de meisjes!.

PS: Bij Kaartje2go maak je de leukste geboortekaartjes. En Kaartje2go heeft ondertussen de grootste geboortekaartjes collectie van Nederland heeft? Je vind er meer dan 2000 geboortekaartjes. En de kaarten zijn ook nog zeer vriendelijk geprijst vergeleken bij andere aanbieders. Kijk dus goed rond en vergelijk rustig overal de prijzen. Let er ook op of je apart voor enveloppen en verzending moet betalen. Daar is Kaartje2go heel duidelijk in: De prijs is inclusief enveloppen en verzending.

Ook de mooiste geboortekaartjes maak je zo, bij Kaartje2go!
Geboortekaartjes maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een geboortekaartje van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je geboortekaart je met een eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je geboortekaartje