Geboortekaartjes voor tweelingen, drielingen of ….

Van alle geboortekaartjes die bij Kaartje2go worden gemaakt is maar een heel klein aantal voor een meerling. Toch is de collectie voor een meerling bij Kaartje2go erg uitgebreid. We maken het graag alle bezoekers makkelijk!

Meer tweelingen, drielingen en vierlingen

Sinds een aantal jaren neemt het aantal meerlinggeboorten in Nederland absoluut en relatief toe. Dit komt vooral doordat vrouwen steeds meer op oudere leeftijd kinderen krijgen Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen van 35 tot 39 jaar driemaal zoveel kans hebben op een spontane meerlingzwangerschap dan vrouwen jonger dan 20 jaar.Deze stijging wordt veroorzaakt door een toename van twee-eiige tweelingen. Het aantal eeneiige tweelingen is vrij constant.

Meerlingen komen vaker in bepaalde families voor. Onderzoek laat zien dat het krijgen van een twee-eiige tweeling erfelijk is. Een vrouw die spontaan zwanger is geworden van een twee-eiige tweeling heeft bij iedere volgende zwangerschap 10 % kans om weer een tweeling te krijgen. De kans dat haar dochter een tweeling krijgt is 5 %.

Het aantal tweelinggeboortes vertoont aanzienlijke verschillen over de wereld. In een Oost-Aziatisch land als Japan komen niet meer dan ongeveer 6 tweelingen per 100 zwangerschappen ter wereld, terwijl in delen van Afrika gemiddeld 40 tweelingen per 1000 zwangerschappen worden geboren.

In Nederland werden de laatste vijf jaar gemiddeld per jaar 3177 tweelingen, 86 drielingen en 1 vierling geboren. De laatste vijfling werd in 1992 geboren. Zeslingen komen nauwelijks voor. In 1977 is in Leiden een zesling geboren; één kindje is na 3 weken overleden.
Geboortekaartjes maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een geboortekaartje van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je geboortekaart je met een eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je geboortekaartje