3x leuke en praktische kraamcadeaus

Wanneer je een geboortekaartje hebt ontvangen van vrienden, familie of kennissen, is er natuurlijk niets zo leuk dan op korte termijn een keertje op kraamvisite mogen. Het kleine wondertje bekijken en misschien even vasthouden: het blijft een magisch moment. Natuurlijk wil je niet met lege handen aankomen tijdens een kraambezoek. Daarom geven we je in deze blog 5 tips voor leuke en praktische kraamcadeaus.

Je wil niet met lege handen aankomen tijdens een kraambezoek. Daarom geven we je in deze blog 5 tips voor leuke en praktische kraamcadeaus.

Praktische kraamcadeaus

De kersverse papa en mama vinden het meestal erg leuk om de kleine te tonen aan de buitenwereld. Je barst als ouders natuurlijk van trots uit elkaar! En natuurlijk is het ook wel erg leuk om cadeautjes te krijgen van het bezoek, speciaal voor de kleine baby. Leuke, praktische cadeaus worden het meest gewaardeerd door ouders en wij geven je vijf cadeau tips zodat je met jouw cadeau altijd goed zit!

1. Badjasje

Een badjas voor de kleine baby is natuurlijk een heel fijn cadeau. Voor ouders is het altijd fijn om de baby na het badderen lekker in een badjasje te kunnen wikkelen. Weet je niet zeker of de ouders zelf al een badjasje voor hun baby hebben gekocht? Dan kun je misschien beter voor een maatje groter gaan, denk aan een badjas kind maatje twee jaar. Je kunt op het badjasje ook de naam laten drukken, zo wordt hij nog specialer voor de ouders en is het wellicht een badjasje dat ze voor altijd gaan bewaren.

2. Herinneringskist

Een mooi, bijzonder cadeau is een herinneringskist. In een herinneringskist kunnen de ouders bijvoorbeeld bijzondere foto’s van de kleine bewaren (denk ook aan de echo’s), het eerste kledingsetje dat de baby droeg na geboorte, het eerste plukje haar, de melktandjes, de eerste tekening, speciale kaarten die ze hebben ontvangen voor de geboorte en natuurlijk het geboortekaartje. Later kun je dit aanvullen met bijvoorbeeld schoolfoto’s, de lievelingsknuffel van je kind en diploma’s. De herinneringskist zelf kun je ook helemaal personaliseren. Een mooi voorbeeld is een foto-herinneringskist met daarop het geboortekaartje afgedrukt als foto.

3. Een verrassingspakket

Ben je niet zo goed in keuzes maken wanneer je een baby cadeau uit moet zoeken? Tijdens het shoppen wordt je natuurlijk overladen met een dosis schattigheid, want alle babyspulletjes zijn nu eenmaal lief, schattig en zacht. Misschien is in dit geval een verrassingspakket samenstellen iets voor jou! In een verrassingspakket kun je allerlei kleine, schattige cadeautjes kwijt. Denk aan een lekker zacht boxpakje, sokjes, een speeltje, een speentje en een mutsje. Maar je kunt natuurlijk helemaal zelf kiezen wat je in het pakket wil stoppen!

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke, praktische kraamcadeaus te verzinnen, maar met deze top drie hopen wij je een beetje inspiratie te hebben gegeven voor een leuk kraamcadeau! Heb je zelf nog kraamcadeautips die je een ander kunt aanraden? Laat het hieronder weten in de reacties!




Geboortekaartjes maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een geboortekaartje van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je geboortekaart je met een eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je geboortekaartje