Leuke DIY’s voor een babyshower of kraamfeest!

Wat is het iedere keer toch weer bijzonder als er een kindje wordt geboren. Wanneer in je vrienden- of familiekring een kindje op komst is, of wordt geboren, is het niet zo gek dat even later een uitnodiging voor een babyshower of een kraamfeest op je deurmat valt. Zijn die twee niet hetzelfde dan? Niet helemaal. Een babyshower geef je meestal voordat het kindje er is, en is een feestje om de aanstaande mama nog even lekker te verwennen. Met leuke cadeau’s voor haar en haar kindje dat op komst is. Een kraamfeest wordt gegeven nadat het kindje geboren is, zodat iedereen kennis met de baby kan maken. Nu wil je voor dit soort feestjes wel met een leuk origineel cadeau op de proppen komen, natuurlijk. Waarmee we niet het zoveelste bekladde rompertje bedoelen. Jij wilt iets echt unieks en heel persoonlijks. Tijd om je creativiteit aan te boren en aan de slag te gaan! Want met een paar simpele stappen , tover jij een standaard cadeau om in iets leuks en speciaals! Wil je weten hoe? Kijk dan maar eens gauw mee! Wij hebben een aantal leuke ideeën voor cadeau’s voor een babyshower of kraamfeest voor je verzameld!

Mandjes vol!

Een baby is een hoop werk en bij de geboorte van een kindje komt een hoop om de hoek kijken. Niet in de laatste plaats doordat je ineens beseft dat je allerlei nieuwe spullen en producten in huis moet halen. Dan is het fijn om alvast wat van die spullen te krijgen, toch? Nu kun je allerlei cadeau’s kopen en simpelweg leuk inpakken, maar daar is weinig lol aan. Wat wel een leuk idee is, is om een mandje te vullen met allemaal spulletjes voor de baby of allemaal spulletjes om de aanstaande moeder nog even lekker te verwennen. Of allebei, natuurlijk! Zoek een leuke mand uit, en vul deze met luiers, wasgel, speentjes en klein speelgoed voor de baby en met douchegel, scrubs, wijn of chocola en andere lekkere producten om te eten of voor het lichaam voor de mama. Versier de mandjes feestelijk en je hebt werkelijk een prachtig cadeau!

babyshower of kraamfeest

Lekker warm!

Voor een baby is het belangrijk dat ‘ie lekker warm blijft. Een leuke muts is daarom niet alleen praktisch, maar ook nog eens super schattig. Nu is een standaard mutsje niet heel bijzonder, maar gelukkig heb je in no-time een veel leuke exemplaar gemaakt. Dit leuke berenmutsje maak je gemakkelijk zelf van (katoen)vilt, of een ander zacht en natuurlijk materiaal. Vraag om de maten van de pasgeboren baby en teken met de maten in je hoofd een patroon uit. Naai de delen aan elkaar en klaar! Een super schattig en ook nog eens origineel cadeau! Kom je er zelf niet helemaal uit? In de blogpost van Howjoyful wordt stap voor stap uitgelegd hoe je zo’n mutsje maakt!

babyshower of kraamfeest
Geboortekaartjes maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een geboortekaartje van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je geboortekaart je met een eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je geboortekaartje