De meest bijzondere babynamen van BN’ers!

Sommige mensen vinden namen als Anna, Sophie, Tim en Max maar gewoontjes. Deze mensen willen liever een echt bijzondere naam waarmee hun kind zich onderscheidt van de rest. En niemand is zo goed in ’out of the box’ denken als het om babynamen gaat als de sterren. Onze BN’ers gaan graag creatief aan de slag met het geven van namen aan hun kroost. Wil je graag een bijzondere naam voor je baby en heb je nog wat inspiratie nodig? Lees dan gauw verder! Wij zetten hier even de meest bijzondere en meest, eh, creatieve en aparte namen van Bekende Nederlanders voor je op een rijtje! Leuk om even door te spitten als je graag een bijzondere naam wilt, maar ook om even lekker bij te gniffelen. Want zo bijzonder hoeft het misschien ook weer niet!

Het kind bij de naam noemen 

Angela Schijf

Bloem, Mensje en Zus

Lucas Verweij en Hella Jongerius

Hamer

De kinderen van Angela Schijf hebben de namen Bloem, Mensje en Zus. De meningen over deze namen zijn onder het volk verdeeld. Sommige mensen doen de namen af als belachelijk, anderen vinden ze eigenlijk wel grappig, of leuk. Het zijn hoe dan ook namen die opvallen, en die nauwelijks mensen in Nederland hebben. De bekendste draagster van de naam ’Mensje’ is Mensje van Keulen, en ’Zus’ als voornaam geven is echt iets compleet nieuws. Vroeger kon je wel een Tante Zus hebben. Die heette dan niet echt ’Zus’, maar werd zo genoemd wanneer ze bijvoorbeeld een ongetrouwde zus van oma was. Ingewikkeld, he? Het dochtertje van Lucas Verweij en Hella Jongerius heeft de klinkende naam Hamer. Waarschijnlijk lag er ergens een hamer in de buurt.

babynamen verbaasde baby

Lesje topografie

Afrojack

Vegas

Dean Saunders

London

Fiona Hering

India

Patrick Lodiers

Otis Cornelis Brussel en Toots Thaddeus Afrika

Populair sinds David & Victoria Beckham en hun zoon Brooklyn doopten is het vernoemen van je kind naar een stad of land. Een die je leuk vindt, of een waar je kindje ook daadwerkelijk verwekt is, het maakt allemaal niet uit. Je kind naar een stad vernoemen is haast niet meer echt bijzonder, aangezien dit over het algemeen nu behoorlijk goed geaccepteerd wordt. Nederlandse steden zijn daarin echter nog niet zo in trek. Dus als je echt eens creatief wilt zijn, noem je je kuiken nu Amsterdam of Bern, of zoiets. In Nederland hebben we gelukkig een heel aantal plaatsen die om de een of andere reden vernoemd zijn naar steden uit andere plekken op de wereld of zelfs naar andere landen. Dus je kunt een beetje smokkelen.

babynamen plaats america nederland

Draai het eens om!

Jules Deelder

Ari

Caro Lenssen

Piet

Dirk Zeelenberg

Zoe, Kees, Bobbi

Ook populair onder BN’ers is de grote wisseltruc waarbij babynamen die traditioneel gezien gebruikt worden voor jongens/meisjes aan iemand van het tegenovergestelde geslacht worden gegeven. Het dochtertje van Caro Lenssen mag als Piet door het leven dartelen en het zoontje van Dirk Zeelenberg als Zoe en zijn dochtertje als Bobbi. Zijn andere zoon heet dan wel weer Kees.

(Drie)Dubbelop babynamen!

Beertje van Beers

Tigerlily Bella Grace

Fiona Hering

Zola Zaza River

Jan Rot

Rover Bambam Maria, Wolf Willem en Maantje Piet

Jochem Myer

Limoni Maria Marja

Jos Verstappen

Blue Jaye

Nicolette van Dam

Lola-Lily en Kiki-Kate

Een andere grote, grote favoriet is je kind twee (of drie, of vier) namen geven, die allemaal stuk voor stuk even bijzonder zijn. Een soort ultieme BN’er naam, zeg maar. Dus, wil je graag een naam voor je kind met wat glamour? Plak er dan een aantal aan elkaar.

Dit zijn heus niet alle bijzondere namen van BN’ers, maar ze zijn leuk om een keer gezien en gehoord te hebben. Dan kan je daarna zelf creatief aan de slag of besluiten dat Anna toch eigenlijk zo gek niet is. Maar om die naam wat extra’s te geven kan je er dan altijd nog Anna Sophia Elisa van maken. Roepnaam Anna.
Geboortekaartjes maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een geboortekaartje van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je geboortekaart je met een eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je geboortekaartje