Hoe kom je na een zwangerschap weer op je ideale gewicht?

Veel vrouwen vinden het lastig om na hun zwangerschap weer op hun oude gewicht te komen. Dit is natuurlijk niet zo gek, door de bevalling ben je namelijk flink aangekomen (en dat is volkomen logisch).

Veel vrouwen vinden het lastig om na hun zwangerschap weer op hun oude gewicht te komen. Dit is natuurlijk niet zo gek, door de bevalling ben je namelijk flink aangekomen (en dat is volkomen logisch).

Nu kan ook jij door een paar vrij eenvoudige tips te volgen weer snel en gezond op een ideaal gewicht komen. Benieuwd hoe je dit dan moet doen? Lees dan snel verder, we laten het je in dit artikel namelijk allemaal zien!

  • Eet genoeg gezond eten: Het eerste wat je moet doen is je lichaam van voldoende gezond eten voorzien. Sla daarom genoeg fruit, groenten, magere eiwitten, volle granen en gezonde vetten in. Wij raden je aan om crash diëten over te slaan en te kiezen voor een evenwichtige aanpak. Vergeet niet dat je lichaam brandstof nodig heeft om te herstellen en borstvoeding te geven, dus beknibbel niet op de calorieën. Lees hier meer over op deze handige site [1].
  • Geef indien mogelijk borstvoeding: Wist je dat borstvoeding kan helpen bij het afvallen na de zwangerschap? Het klinkt wellicht wat gek, maar het is echt waar. Met borstvoeding verbrand je namelijk extra calorieën en stimuleer je jouw baarmoeder om samen te trekken. Bovendien biedt het ook prachtige voordelen voor je baby. Dit zorgt ervoor dat het één van de beste dingen is die je kunt doen om weer zo snel mogelijk terug naar je ideale gewicht te gaan.

  • Ga wat vaker sporten – de volgende tip is om wat vaker te gaan sporten. Begin met de rustige activiteiten zoals wandelen of postnatale yoga en voer de intensiteit geleidelijk op naarmate je lichaam herstelt. Beweging zal je niet alleen helpen om die kilo’s kwijt te raken, maar het zal je ook nog eens van een energieboost voorzien. En na het sporten ga je lekker in je hangmat in de tuin genieten van een gezonde smoothie. Helemaal ideaal trouwens als je zo’n fijne handmatstandaard hebt, zodat je lekker een plekje in de schaduw kunt vinden. Zo kun je lekker de schaduw opzoeken na je sport of training.
  • Drink genoeg water: Genoeg water drinken is van cruciaal belang voor de algehele gezondheid en gewichtsverlies. Het houdt je voldoende gehydrateerd, bevordert de spijsvertering en helpt om onnodig snacken tegen te gaan. Houd een fles water bij de hand en zorg ervoor dat je de hele dag door een slok neemt.

Met deze tips is het echt niet zo lastig om snel op niveau te komen zoals voorheen. Mocht je overigens veel te zwaar zijn dan kan je er ook over nadenken om Saxenda eens een kans te geven. Van dit middel is namelijk bekend dat het helpt om je gewichtsverlies te verhogen. Dit maakt Saxenda kopen zonder recept een prima keuze voor de dames met wat minder geduld.

[1] Bron: https://www.oudersvannu.nl
Geboortekaartjes maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een geboortekaartje van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je geboortekaart je met een eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je geboortekaartje