Zwanger en trouwen? Hier moet je aan denken

Trouwen en zwanger zijn: het zijn beide fantastische momenten om mee te mogen maken. Maar als beide momenten gelijktijdig gebeuren, is dat wel een hele nieuwe uitdaging! Van het vinden van de perfecte trouwjurk, die óók je zwangerschapstaille flatteert tot het ervoor zorgen dat je jurk ook op de grote dag zelf nog goed past. In deze blog vertellen wij je waar je aan moet denken als je gaat trouwen met tegelijkertijd een baby op komst.

Plannen van de grote dag

Het plannen van een trouwdag is op zichzelf al een flinke taak, maar met een baby op komst is het écht nodig om vooruit te denken. Je moet rekening houden met je energieniveau, mogelijke zwangerschapskwaaltjes en de groei van je buik. Plan je trouwdag niet te dicht bij je uitgerekende datum om onverwachte verrassingen te voorkomen.

De perfecte jurk

De zoektocht naar de perfecte trouwjurk kan een heuse uitdaging zijn als je zwanger bent. Veel bruidswinkels bieden ‘moederschap’ trouwjurken aan die ontworpen zijn om comfortabel te zitten voor een groeiende buik en er daarnaast natuurlijk prachtig uit zien. Houd bij het passen van de jurk wel echt rekening met de groei van je buik tot aan de trouwdag. De kans dat je buik nog wat gaat groeien is natuurlijk groot. Daarnaast is het voor jou als bruid ook altijd fijn als je weet dat je trouwjurk goed aansluit bij het trouwpak van je partner. Het is bij de meeste trouwpakken mogelijk om een stukje stof te vragen. Zo kun je samen afstemmen of de kleuren goed zijn en goed passen bij elkaar. Dat voorkomt weer een stukje stress!

Het menu

Bedenk een menu waar je zelf blij van wordt, want je mag op het moment natuurlijk niet alles meer eten nu je zwanger bent. Vermijd voedingsmiddelen die op de lijst met zwangerschapsrisico’s staan, zoals rauwe vis of bepaalde kazen. Denk daarnaast ook aan lekkere drankjes: misschien vind je het leuk om tijdens het eten een lekkere mocktail te kunnen drinken?

Het feest

Bedenk dat je waarschijnlijk sneller moe zult zijn dan normaal. Het is daarom echt niet vreemd dat je een feestje tot midden in de nacht niet volhoudt. Communiceer de eindtijd van het feest op de uitnodiging, zodat mensen ook niet langer blijven hangen en het feest alsnog uitloopt.

De honeymoon

Of een huwelijksreis verstandig is, is afhankelijk van hoe ver je in je zwangerschap bent. Sommige bestemmingen kunnen vanwege gezondheidsrisico’s niet geschikt zijn en daarnaast is het ook niet altijd mogelijk om te vliegen als je zwanger bent, uiteraard afhankelijk van hoe ver je in de zwangerschap bent. Kijk samen of je de huwelijksreis direct achter je bruiloft wil, of nog even uitstelt tot na de bevalling.
Geboortekaartjes maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een geboortekaartje van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je geboortekaart je met een eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je geboortekaartje